Всеки стилист бе препоръчал една жена да опита да придаде релеф, дълбочина и индивидуалност на косата си с помощта на кичури поне веднъж в живота си.

Тя може да избере какви да бъдат те – тънки или дебели, фини или открояващи се. Класическият тип кичури са тънките, дискретни кичури едва забелязващи се (около няколко милиметър) -те внасят релеф в косата и създават усещането за преливност.

Обратно по-плътните кичури са за клиенти, които искат кичурите да се открояват, да се забелязват - за по-контрастни и провокативни прически.

Разбира се, да се правят кичури вкъщи без професионалист е доста рисковано и почти никога не се получава точният нюанс. Има вероятност да се получи много голям контраст между цвета на косата и този на кичурите.

Много са факторите, с които трябва да се съобразим – точно време, консистенцията, определено количеството от продукта, техники на нанасяне и т.н.

По принцип цветът на кичурите трябва да е един или два тона по-светъл от основния. Но всяка прическа е строго индивидуална и зависи от правилната диагностика на косата от фризьора.

Ако имате тъмна към черна коса подходящи за вас ще са тъмно кестеняви кичури, в нюанса на шоколада. Ще добави интензивност и наситеност на цвета.



Ако косата ви е кестенява, ще ви отиват кичури в дълбоко златисто, медно-златист цвят или русо.Тези нюанси ще внесат светлина и преливност на цветовете за индивидуалност на прическата.