Сухата кора на растението съдържа антиоксиданти, които помагат в борбата срещу диабета и сърдечните заболявания.

Ново изследване показва, че канелата има и още едно полезно действие, ефикасното отстраняване на така целулита.

Дерматолози от Гренобъл изследваха повече от година 80 представителки на нежния пол, които искали да преодолеят този толкова разширен при жените проблем.

Половината от участничките били подложени на козметична терапия включваща и антицелулитни масажи в проблемните зони на тялото.

На другата половина им е било нанасяно масло от канела.

В края на изследването били сравнени резултатите, които показали, че на втората група участнички целулитът е бил намален средно с 60 на сто, което е много повече в сравнение с първата група.

Според експертите „вълшебното” действие на ароматната подправка се дължи на богатството на антиоксиданти и други полезни вещества, съдържащи се в нея. Тя е ценен извор и на танини – вещества, които са известни в уплътняващото си действие, което оказват върху тъканите.

Ето защо екстрактът от канела стимулира регенериращите способности на клетките, подобрява снабдяването им с хранителни вещества и ги зарежда с енергия. Той има и способността да нормализира обмяната на веществата в кожата, което пък води до изгаряне на калории и загуба на тегло