Необходими продукти:
4 бр. обезкостени свински пържоли
4 скилидки чесън
5 бр. сушени домати
1 пак. замразен спанак
¼ ч. фета сирене
100 г крема сирене
2 ч.л. дижонска горчица
1 лимон
риган, сол
черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
Настъргваме кората на един лимон и изстискваме сока му. Нарязваме на ситно чесъна и сушените домати. В зехтин запържваме чесъна, сушените домати и спанака. Добавяме сол, черен пипер и кората от лимона. Пресипваме в купа, добавяме фета и крема сирене и разбъркваме хубаво.
Разрязваме хоризонтално всяка пържола откъм най-дебелите й части, за да може да формираме джобчета. Поръсваме със сол и черен пипер и пълним със сместа. Затваряме и пържим в зехтин.
Начин на приготвяне на дресинга: Смесваме лимонов сок, чесън, горчица и риган. Сервираме пържолите, поляти с дресинга.
Специални съвети от Лео за вас:
Меки сирена: Пробвайте да нарежете фета сиренето или друго меко сирене с помощта на корда или конец – по този начин сиренето няма да се разпадне и ще полчите хубави парчета.
Сушени домати:
- На пазара се продават 2 вида сушени домати – нaпълно сушени и сушени, мариновани в зехтин. Напълно сушените домати е необходимо да се накисват във вода преди употреба, за да могат да възвърнат първоначалната си форма. Трябва да се оставят да почиват около 30 мин. в топла вода, докато омекнат, след което се подсушават и могат да се използват в рецептата. Освен вода може да се използват и други течности като вино, бульон и др. След накисване са годни за употреба в рамките на няколко дни. Друг вариант е да се пакетират в зехтин и да се поставят в хладилника до 2 седмици.
- Пакетираните в зехтин сушени домати трябва да се съхраняват в хладилника.
Крема сирене:
С какво може да заменим крема сирене, ако не разполагаме с такова?
В купа сложете равни количества обезсолено сирене и кисело мляко, след което добавете разтопено краве масло (по 20 грама на всеки 100 грама сирене и мляко). Поръсете с 2 щипки лимонтозу и пасирайте хубаво.