В последните няколко месеца безспорно забелязваме възход в родната поп-музика.

Хитовете заваляха един след друг, а родните музикални канали и радио станции най-после започнаха да пускат и българските хитове наред с останалите. Безспорно това лято сте припявали заедно с Графа и Бобо, Лора Караджова и 100 кила.

Едновременно с това сякаш забелязваме и отлив на фенове от поп-фолка. Доказателствата: най-голямата чалга машина "Пайнер" за поредна година се отказа да прави лятно турне, юбилейният концерт на Анелия, с който певицата отбеляза 10 години на сцената, пък бе натикан в малката зала 3 на НДК, която се оказа доста просторна за всички желаещи.

Поп-фолк певиците за пореден път доказаха, че са находчиви и че бързо се ориентират в ситуацията. Андреа, например, тотално смени имиджа си, стана част от румънската звукозаписна компания Roton, започна да поддържа официалната си Фейсбук страница на английски и впечатли всички с акустичното изпълнение на парчето си "Only you".

Днес колежката й Алисия пък направи нещо, което преди година нямаше как да се случи. Поздрави почитателите си с поп парче. Ася, както и истинското име на певицата, постна във Фейсбук линк към песента на Sanny Alexa feat. Bobo - "В този клуб".

Кой ще надделее в тази битка предстои да разберем, едно е сигурно обаче 2013 г. ще бъде доста интересна в музикално отношение.

Какво мислите за развитието на попа и попфолка и трябва ли въобще музиката да бъде толкова рязко разграничавана и не трябва ли да я делим само на "добра" и "лоша", очакваме да разберем от коментарите ви.