Само преди месец американското списание People публикува ежегодната си класация на най-елегантните жени в света и познайте коя личност бе посочена на първо място? По думите не редакторите холивудската актриса Гуинет Полтроу „няма равна по своята елегантност” и поглеждайки към снимките от най-новата си светска изява трябва да се присъединим към тяхното мнение.

39-годишната носителка на „Оскар” винаги се появява на събития, облечена в дрехи, които са подбрани с изключителен вкус.

Гуинет, която е голяма почитателка на Michael Kors и неговите творения, се появи на събитието „God’s Love We Deliver” в Ню Йорк с прекрасна рокля от пролетно-лятната му колекция за следващата година.

Със съвършено тяло като нейното, Гуинет често си позволява да облече рокли, подчертаващи фигурата й.

Дрехата, на която се бе спряла за този случай, представлява черна семпла рокля с интересен акцент в горната й част, т.нар. „cut out” (изрязана част).

Всички модели от колекцията на Майкъл Корс са невероятно стилни, изчистени и женствени.

Гуинет обича елегантния стил на обличане, който така добре й приляга. Тя бе заложила единствено на голяма гривна на Amrapali и страхотни обувки с остър връх на Jimmy Choo, модел „Vero”.

Косата й бе стилизирана назад в конска опашка, разкриваща красивото й лице, което бе потопено в лек опушен грим и гланц за устни в телесен цвят.