Автор
Woman.bg

W magazine - с поглед към отминалите десетилетия

Този ноември ще се навършат 40 години от излизането на пилотния брой на списание "W magazine". По случай годишнината модният ежемесечник пуска специално, разширено издание, чиято корица ще бъде украсена не от една, а от цели четири звездни дами – Кийра Найтли, Миа Васиковска, Руни Мара, Скарлет Йохансон.

В предстоящия брой на периодичното издание знаменитости не само позират за ефектна фотосесия, но и отговарят на интересни въпроси - отговорите, на които може да прочетете по-долу.

В сета от снимки, заснет от Стивън Клейн, всяка една от знаменитостите блясва с впечатляваща визия, вдъхновена от стила на изминалите десетилетия.

Кийра Найтли като елегантна дама, отразяваща стила на миналото десетилетие

*Кийра Найтли е със сако от Chanel, масивни обеци от Fabergé и пръстен от Chanel Fine Jewelry

Коя модна тенденция от изминалите 10 години не ти харесва?

Мисля, че тесните дънки и много късите поли. Знам, че съм носила и двете, но понякога си мисля, че те са създадени с цел да те накарат да се чувстваш зле.

Кой е любимият ти филм от изминалото десетилетие?

Имам два. Единият е –френски филм The Beat That My Heart Skipped, който гледам отново и отново. Той е толкова тежък и груб и все пак по някакъв начин красив – обичам съпоставянето на спокойствие и насилие.

Другият филм е My Life Without Me, който е толкова сърцераздирателен. Фактът, че главният герой не казва на никои, че е болен ме разплаква всеки път.

На коя личност от изминалите десет години се възхищаваш?

Миа Васиковска като бунтарка от 80-те

* Миа Васиковка е с рокля от Balenciaga

Кои е любимият ти филм от 80-те?

Обожавам "Сиянието" и "Дънди крокодила". Този филм е обвързан с голяма доза носталгия за мен. Аз съм от Австралия и си спомням, че го гледах като бях малка. Той обрисува света, който аз познавам.

Коя е най-въздействащата личност от 80-те за теб?

Мадона. Тя е истинска икона.

Коя модна тенденция от 80-те не ти харесва?

Не харесвам много обемните, бухнали коси типични за 80-те, но моята Алиса от "Алиса в страната на чудесата" имаше точно такава коса. Тя беше нещо като Алиса в стил 80-те.

Руни Мара с класическо излъчване от 70-те

*Руни Мара е с риза и елек от Prada и шапка от Albertus Swanepoel

Коя личност от 70-те намираш за интересна?

Али МакГрав. Има нещо в нея, което е много царствено и едновременно с това натурално и земно.
Ние по някакъв начин дори се стараехме да моделираме моята героиня в "Социалната мрежа" по нея.

Коя според теб е най-отблъскващата модна тенденция от 70-те?

Мисля, че мъжката мода през седемдесетте е донякъде отблъскваща - особено диско стила. Почти всичко от женската мода през това десетилетие ми харесва. Мисля, че и мъжете с къси шорти и дълги чорапи са сладки, но не харесвам нищо бляскаво, а за жалост през 70-те повечето неща са били бляскави.

Кой е любимият ти филм от седемдесетте?

"Хартиена луна". Гледах го едва миналата година. Дейвид (Финчър) ме накара да го гледам и оттогава мисля, че съм го гледала поне 5 пъти.

Скарлет Йохансон с предизвикателна визия, вдъхновена от модата на 90-те

* Скарлет Йохансон е с рокля от Dolce & Gabbana

Коя е любимата ти личност от 90-те?

Крис Фарли. Той беше толкова забавен. Когато растях, гледах "На живо в събота вечер" само, за да го видя. Смърта му бе много тежък момент за мен.

Кой е най-значимия филм за теб от десетилетието?

"Джурасик Парк". Той ми въздейства много силно. Честно казано не бях много изплашена от динозаври- повече се страхувах от нещо като клоун, който идва, за да изяде мозъка ти или Чъки - малката кукла с ножа. Но аз наистина вярвах в "Джурасик Парк". Спомнях си, че казвах: "Ще видите, че това ще се случи!"

Коя модна тенденция от 90-те не ти харесва?

Блузите с поло яка. Опитах се да свикна с тях, защото са много практични, но просто не можах, те са толкова отблъскващи.

Май мъжете ги харесват повече от жените.

Не вярно. Не съм срещала мъж, който да харесва нещо друго около врата си освен ръцете ми.