За ценителите на луксозни пишещи вещи е ясно едно – писалката е естествено продължение на ръката, затова изборът трябва да се направи много внимателно. Важно е красивата вещ да отговаря на индивидуалността и характера на бъдещия собственик.

Ако има някоя компания в света, която да може да удовлетвори нуждите и претенциите на такива хора, това определено е компанията Montblanc.

Тя е прочута в цял свят със своите уникални принадлежности за писане. Неотдавна марката пусна на пазара колекция в чест на големия австрийско композитор Волфганг Амадеус Моцарт.

Колекцията се предлага в три варианта – със злато, розово злато и платина. Всеки един от тях се характеризира с елегантен дизайн.

Например, моделът "Montblanc Meisterstuck Mozart" е изработен от 18-каратово злато и малки брилянти. Капачката на писалката е украсена с брилянт.



На българския пазар има достатъчно марки и качество. Нормалната цена на наистина луксозна играчка без допълнителните глезотии като специални орнаменти или екстра злато е около 300 лева.

Истински впечатляващите произведения на изкуството обаче могат да качат цената си до тази на малка кола.