Аксесоарите са нещо, което може да промени изцяло визията на една дреха. Напоследък плъзна една тенденция, която забелязахме най-вече из блогърските сайтове и креативните дами.

Винаги сме подхождали малко резервирано към брошките, апликациите по дрехите и безопасните игли… Свързваме ги най-вече с кутията за бижута на баба ми, в която се крият много ефектни брошки и интересни украшения към една дреха.

Триумфалното завръщане на безопасните игли, по-красиви и екстравагантни от всякога, в групата на хитовите аксесоари през сезон есен-зима обаче успя да ни накара да се огледаме за подходящи модели, които да добавим към нашата визия.

В днешни дни декоративната им функция е изместила основното им предназначение, а именно да придържат и прикрепят облеклото в определен вид.

Безопасните игли са пряк наследник на т. нар. фибула: орнаментирана закопчалка за дрехи, широко използвана в древността.

Бъдете смели и заложете на модерните безопасни игли, които са големи на размер и с най-разнообразни цветове и блестящи камъни по тях.

С този чаровен аксесоари можете да декорирате всичко – от традиционните шал или наметка, през рокля, панталон от деним или костюм до шапки, чанти и дори обувките, прическата си.

А сладките малки безопасни обеци наистина ни грабнаха вниманието…