Необходими продукти:

4 яйца
2 с.л. сметана заквасена
черен пипер на вкус
сол на вкус
40 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

Счупваме яйцата в купа и ги разбъркваме добре с вилица, но не ги разбиваме - ако сместа е пенеста, ястието няма да стане гладко и кремообразно.

Добавяме сметаната и 2 с.л. вода.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Разтапяме маслото в малък тиган (касерола) с дебело дъно на тих огън.

Сипваме яйцата и ги бъркаме бавно, докато се сгъстят и станат на крем.

Огънят трябва да е много тих и да разбъркваме яйцата леко, за да не образуват бучки.

Бърканите яйца поднасяме веднага, най-добре върху филия препечен хляб.