Красотата иска жертви – но не и в този случай. Хайди Клум може да е германка, но далеч не е по немски педантична спрямо храненето си.

След развода си със Сийл тя откровено призна, че се е пристрастила към пуканките. И дори към сладкишите. Накратко казано, тази хубавица не си пада по строгите диети. Прилага ги само в крайни случаи - например за да излезе на модния подиум месец и половина след раждането на четвъртото си дете (за ревюто на Victoria’s Secret). Нека видим как точно поддържа Хайди идеалната си форма – 54 килограма при ръст 176 см.

Зеле за здраве и красота



Домашните кулинарни традиции на семейство Клум се предават от поколение на поколение. В тях фигурира и супата от кисело зеле. Киселото зеле впрочем е дори по-полезно от прясното – в 300 гр. се съдържа дневната необходима доза от витамин С, а млечната киселина, образувана при ферментацията, стимулира храносмилането. Така че при нужда да започне диета, Хайди Клъм комбинира салати от кисело зеле с други ястия – пак от същия продукт. Както тя, така и децата й обичат кисело зеле. А според манекенката то е най-добрият продукт за възвръщане на стройната фигура.

Предлагаме ви и примерна схема на зелевата диета, изпробвана от Хайди:

Закуска – овесена каша (сварена с вода), плодове и една чаша зелева чорба.

Обяд – кисело зеле, морков и ябълка – нарязани заедно на салата.

Вечеря – супа от кисело зеле – бульон с картофи, магданоз и разбира се зеле.

Между основните хранения се допуска похапване на кисело зеле в неограничени количества. За три дни спазване на този режим можете да свалите до 3 килограма.

Диета в нюйоркски стил

Не им е лесно на манекенките. За да влязат във форма след раждане, разполагат само с няколко седмици. После пак са на подиума, пред безбройните обективи. Хайди не се е опитвала да „открие топлата вода“ и просто се е обърнала към специалист. По метода на Дейвид Кирш, собственик на фитнес клуб NYC Madison Square Club gym, звездата бързо си върнала предишния силует. Впрочем системата на Кирш е изпробвана и от Наоми Кембъл, Сара Конър и Лив Тайлър.



На първия етап от програмата (тъй наречената „нюйоркска диета“) Хайди почти спира да консумира въглехидрати – млечни продукти, хляб, макарони и дори ориз. Алкохолът и сладкишите също фигурират в черния списък. За сметка на това се позволява риба, зеленчуци (само че без съдържание на нишесте) и белтъчинни коктейли. Храненията стават на често (през 3 часа) и на малки порции. Този режим се спазва две седмици.



През следващите две седмици в менюто могат да се добавят плодове (само нискокалорични, а не банани и кокоси), зърнени храни и обезмаслено кисело мляко. Идеалната закуска – омлет от белтъци и зеленчуци. Перфектен обяд – салата от риба тон или варено пуешко. За замезване през деня се предлагат ядки, вечерята обаче се ограничава с лека зеленчукова супа. Диетолозите не ви съветват да спазвате този режим често – след приключване на диетата трябва да върнете тялото си в нормален ритъм. Най-важното е обаче да изпитвате удоволствие от процеса – комбинирайте балансирана (и вкусна) храна със спорт и позитивно настроение. Това е тайната на красотата.


Очаквайте продължение