Автор
Woman.bg

Анадолу медицински център - нова надежда за всеки

На 13-ти септември екипът ни присъства на пресконференция на топ специалисти от турския „Анадолу медицински център”, които представиха най-новите технологии, подходи и методи в лечението на рака.

Медицинският център е утвърдена европейска институция в борбата с рака, базирана в Истанбул. Болницата е в постоянно стратегическо сътрудничество с американския медицински институт Johns Hopkins, световен лидер в лечението на рака.

На пресконференцията стана ясно, че броят на българските пациенти, които избират лечение в „Анадолу медициснки център”, постепенно се увеличава. И докато през 2009 г. броят им е бил едва 351, то през 2011 г. е 1708, а през първите 6 месеца на 2012 г. лекуващите се пациенти от България са 858.



Освен специализирано здравно обслужване, пациентите получават индивидуална грижа и подкрепа от първия момент на пристигането си, дори и през следболничния и възстановителен период.

Международният отдел на „Анадолу” разполага с 48 специалисти на пълно работно време и с преводачи от 16 езика, които правят престоя на пациентите и техните роднини в болницата комфортен.

Ракът на гърдата попада в списъка на лечимите заболявания!

Д-р Хюсеин Кемал Раша, хирург в „Aнадолу медицински център”, отбеляза, че след рака на кожата ракът на гърдата е сред най-често срещаните видове рак при жените и за съжаление най-честата причина за смърт при жените между 45 и 55 години. Той изтъкна, че шансът новородено момиченце да развие рак на гърдата в някакъв момент в живота си е 13%.



Вижте какво още каза за рака на гърдата Д-р Хюсеин Кемал Раша за читателките на Woman.bg:



Проф. д-р Фатих Гючер, специалист по акушеро-гинекология в „Анадолу”, подчерта, че мултидисциолинарния подход е препоръчителен и при диагностицирането и лечението на гинекологичния рак.

„Един от най-важните фактори за подобряване успеваемостта на лечение на гинекологичния рак е прилагането на радикална хирургия с методите на лапароскопия и роботизирана хирургия, които позволяват по-бързо възстановяване и са свързани с по-малко болка. Ние прилагаме този метод на множеството от пациентите и благодарение на него за няколко дни ги изписваме и изпращаме вкъщи” , обясни проф. д-р Гючер.

С проф. д-р Фатих Гючер поговорихме повече за рака на маточната шийка:



Проф. д-р Неждет Юскент (специалист по хематология, вътрешна медицина и онкология) изтъкна ролята на мултидисциплинарния подход на лечение на рака за високите резултати на успеваемост в борбата с коварната болест.

Той подчерта, че „Анадолу” е едно от малкото болнични заведения, които изпълняват мултидисциплинарен подход на лечение в областта на онкологията в реални условия.



"Случаите на рак в нашата болница се изследват и оценяват от специален съвет, състоящ се от патолог, рентгенолог, специалист по нуклеарна медицина, медицински онколог, радиоонколог и хирург. Така, след приключване на предоперативната оценка, мултидисциплинарният екип назначава най-подходящия специфичен план за лечение за всеки пациент въз основа на здравословното му състояние, локализацията на тумора, вида и стадия на заболяването. Днес с индивидуалното лечение на рака и прилагането на специфична персонализирана терапия на всеки пациент стигнахме до момент, в който могат да се прилагат различни лечения за пациенти с една и съща диагноза. Ето защо, в „Анадолу” постигаме по-добри резултати от лечението”.



Проф. д-р Юскент заяви, че са направени важни разработки за бъдещето на методите на лечение на болестта по отношение на лекарствената терапия и добави, че в периодите, в които ракът напредва, целта на специалистите е да осигурят живот на пациента с тази болест.

„При пациентите, страдащи от рак, нашата цел е да избегнем смъртта на онкоболния, както и да продължим живота му посредством специфични лекарства, разработени през последните години, т.нар. „таргетирани антитуморни лекарства”. Броят на тези лекарства, които спират развитието на рака, се увеличават ден след ден. С използването на таргетираните медикаменти вероятността животът на пациента да бъде удължен е твърде голяма”.

Ето и какво още сподели проф. д-р Неждет Юскент пред камерата на Woman.bg:



За педиатричната онкология говори проф. д-р Алп Йозкан. Той съобщи, че при децата процентът на успеваемост в борбата с рака е забележимо висок. Той констатира важността от мултидисциплинарен подход в диагностицирането и лечението на детския рак.

„Нашата цел сега е не просто да спасим децата, а и да предложим възможности за избор на лечение, което ще ги предпази от по-късни странични ефекти”.

Детско отделение в Анадолу медицински център

Детско отделение в Анадолу медицински център

Детско отделение в Анадолу медицински център



Той добави, че според статистически данни през 2030 година всеки един от 250 души ще е боледувал от рак в детството си и ще се е излекувал, като посочи, че някои от децата с раково заболяване не могат да бъдат диагностицирани като онкоболни, а някои от тях нямат достъп до подходящи медицински центрове.

Отделението по гинекологична онкология към „Анадолу медицински център” има капацитета да лекува всички видове гинекологичнни злокачествени образувания – като рака на шийката, маточния рак, рака на вулвата, вагинален рак и трофобластични тумори, свързани с бременността.