Четиригодишната Полина Петрова от арт школа "Колорит” – Плевен спечели най-високото отличие на 14-тия международен конкурс за изобразително творчество за деца и младежи "Детето и кучето”, провел се в град Честохова - Полша.

Международното жури е присъдило на Полина Специален приз и Почетен медал за живописната творба "Разходка с куче”, изпълнена в смесена техника. Нейната рисунка е публикувана в арт каталога на победителите в курса.



Още една четиригодишна художничка от "Колорит” е наградена за отличното си представяне в международната изложба. Диплом за високи постижения е присъден на Елена Христова за рисунката "Аз и моето куче”.

Ръководителката на школа "Колорит” Майя Ананиева информира, че в това издание на конкурса са взели участие 215 646 творби на деца и младежи от 107 страни. Това прави наградите на плевенските деца изключително ценни.

Интересът към темата на конкурса "Детето и кучето”с всяко издание става все по-голям в целия свят. Любовта към кучето, грижата за него, взаимната нежност, независимо дали е породисто или не, дали е домашно или улично, всичко това прави детските творби силно въздействащи.



Международният форум се провежда под патронажа на Министъра на образованието на Полша, Кмета на град Честохова и Председателя на киноложкия съюз в Полша. Организатор е Младежкият дом за култура в Честохова, подкрепен от Общината на града.

Международната изложба ще бъде показана до края на годината в изложбените зали на Младежкия дом за култура, след което ще гостува в Центъра за култура и образование във Варшава, пише sever.bg.