Ако искате да поддържате формата си, защо не съчетаете полезното с приятното?

Не се отделяйте от любимия си човек и го превърнете във ваш личен фитнес-треньор. Описаните по-долу упражнения могат да се правят преди секс, по време на секс и след него – стига да ви останат сили.

Упражнение за ръце

Двамата партньори сядат на пода с лице един към друг. Обгърнете кръста му с крака. Той ще ви прегърне с едната ръка през талията, с другата ще се подпре на пода. Вие се облегнете с ръце на пейка/стъпало зад вас и ту се оттласквайте нагоре, ту отпускайте тялото надолу, сгъвайки лактите. Така лесно, бързо и приятно ще стегнете както ръцете си, така и раменете и седалището.

Упражнение за коремни мускули

Легнете на масата, така че дупето ви да е на самия ръб. Партньорът ви ще застане между вашите крака, стоейки прав. Без да откъсвате ръце от масата, пробвайте да го целунете по устата. Повторете възможно най-много пъти.



Упражнение за седалищни мускули

Седнете върху партньора си и редувайки бързи и бавни движения, така че да изпитвате напрежение в мускулите на бедрата и седалището.

Упражнение за гърба

Жената ляга по гръб и слага крака на раменете на партньора. При това се старае да докосне коленете си с рамене, повдигайки седалището.

Сексът по принцип е упражнение, което изгаря до 500 калории на акт. Ако се повтаря редовно, спокойно може да замести пълноценно посещенията във фитнес-залата. А жените, получаващи достатъчно любов и интимна близост, изглеждат щастливи, красиви и свежи. Нямат целулит и не се оплакват от депресии и лошо самочувствие.