Къдриците носят нежни и чувствени послания, някак променят изражението, смекчават чертите на лицето и са страхотен начин да подчертаете женствеността си.

Но все повече дами отказват да подлагат косите си на изтощителното къдрене с маша, а все по-малко са почитателките на добрите, стари ролки за коса.

Попаднахме на симпатичен и изключително лесен начин за накъдряне.

Имате ли под ръка лента за коса? Е, значи разполагате с основното средство за къдрене!

Срешете косата си и сложете лентата по указания на снимката начин.

Сега започва и най-трудоемката част от къдренето – отделяйте еднакви на дебелина кичури и един по един ги увивайте около лентата.

Повтаряйте навиването докато не приберете цялата си коса.

Уверете се, че кичурите са добре затегнати около лентата и ако е необходимо ги застопорете с фуркети.

Вярвате или не, това бе най-трудната част от занятието. След нея можете просто да изчакате косата си да се навие. За това ще ви бъде необходима една нощ сладки сънища.

На сутринта свалете лентата с едно издърпване, не е трудно. Кичурите ще се „развъртят” и ще паднат над раменете ви на красиви букли. Преминете през косата лекичко с ръце, за да оформите прическата си и веднага напръскайте с лак за коса, който да фиксира къдриците.

Хареса ни идеята за къдрене на косата без маша или преса, затова сме сигурни, че няма да имате нищо против да ви покажем още две клипчета, от които да почерпите вдъхновение.

Друг начин за къдрене на косата е чрез навиване на косата на множество малки кокчета-рогчета. Преди да увиете кичурите на кок, ги усуквайте.

Следващият вариант за накъдряне не сме го пробвали, но предизвикателството да навиеш кичур коса на какавида звучи интересно. А и резултатът е наистина впечатляващ.