В този понеделнишки следобед се усещаме приятно замаяни. Или по-скоро под невероятно силно модно заклинание.

Току-що се натъкнахме на колекцията на Spell - "Cool on Your Island", създадена от две „вещи в занаята” – Елизабет и Исабела.

Те предлагат на всеки лудо влюбен в бохо шик стила уникални дрехи и бижута, с които да омагьоса своята визия в края на лятото и първите наченки на златистата есен.

Фотограф на рекламната кампания към линията е Beck Rocchi, а невероятната дестинация, приютила снимката е остров Бали.

Пред обектива му застава моделът Шаная Ламб, която представя модели от колекцията с пленяващ замечтан маниер.



„Когато създаваме дизайни в Бали сме в пълен творчески вихър – вилата ни обикновено изглежда като гръмнала бомба от тюркоаз и кожа. Не можем да спрем да си мислим „какво ли ще стане, ако съчетаем това с онова”, „а може да му добавим и това”, „дали ще намерим някой, който да ни ушие подобно нещо... о, господи, погледни тези трайбъл принтове...””, споделят в своя блог младите дизайнерки от Spell.

Сестрите Елизабет и Исабела Бриедис признават, че основно вдъхновението им идва от места като Калифорния, Югозападна Америка и Ню Мексико: „Баща ни винаги казваше, че е американец, хванат в капан на австралийско тяло – може да ни е предал това чувство и на нас.”



Двете създават собствено дизайнерско студио в Байрън Бей, което се превърнали и в моден бутик. Сестрите разработват личните си „цигански фантазии” с помощта на мъниста, кости, плат, кожа, коноп, конец и много безсънни нощи.

Ето и резултата – роклички, къси панталонки, кимона, якета и аксесоари... Все неща, създали впечатляваща колекция като Cool on Your Island.