Вероятно досега не сме ви споделяли, но една малка част от екипа ни обожава намаленията, потайните магазинчета с „далаверки” и всички подобни хитринки, които ни правят да изглеждаме добре и да имаме нестихващ гардероб за учудващо малка сума.

Общо взето при пазаруването жените са два типа – едните смятат, че щом даден арткитул е намален „нещо не му е наред” – без значение, че в повечето случаи тези стоки нямат видим дефект. Този тип дами понякога предпочитат да си купят дънки за 85, вместо подобен чифт, който е намален на 19 лв.

Вторият тип шопинг маниачки обожават намаленията и трепетното чувство да търсиш даден артикул и да изчакаш докато го намалят. Разбира се, тази игра е малко рискована, защото е много вероятно мечтаната ви рокля да се изчерпа на редовната си цена. От друга страна щом започне сезонът на намаленията по магазините изникват всевъзможни скрити стоки, които ви очакват с нетърпение.

Предвид това, че известен процент от екипа ни обожава „далаверките”, с любопитство научихме, че популярната пола на Кари Брадшоу от шапката на сериала „Сексът и градът” е точно такова попадение.

Да, това е същата тази пола, която всички помним как бива опръскана от минаващ автобус.

Съвсем наскоро Патриша Фийлд, дамата която отговаря за гардероба на Сара Джесика Паркър през годините, в които се снимаше сериала, призна че въпросната пола струва точно 5 долара.

Патриша попаднала на дрехата в шоурум, в който намерила кош с намалени стоки, тя бръкнала и извадила вече известната пола.

Щом стилистката я показала на Сара Джесика Паркър, актрисата се влюбила в нея. По-трудната част била да убедят продуцента на сериала – Дарън Стар, да включат дрехата в популярния сериал. В крайна сметка били заснети няколко варианта на шапката, с различни дрехи.

Патриша се опитала да убеди екипа, че в началните кадри на всеки епизод Кари трябва да бъде облечена с нещо непреходно, нещо, което не е от конкретна колекция за конкретен сезон. Така и станало и продуцентите се примирили, че в шапката на сериала им Сара Джесика Паркър ще бъде с пола за 5 долара.

А вие, имате ли подобни попадения и какви са те?