Днес съвсем случайно попаднахме на невероятно красива и романтична прическа, която просто нямаше как да не споделим с вас.

Шикозна и закачлива тя представлява един по-модерен и интересен еквивалент на класическата френска плитка и лично според нас е идеалното решение за някое лятно петъчно парти.

Идеята за направата на прическата идва от блога eBeautyBlog, в който чаровната Синтия показва как да стилизираме косата си по този кокетен начин.

За да се получи ефектна и въздействаща прическа е необходимо косата ви да бъде права, ако тя не е естествено такава я изправете с помощта на преса, преди да започнете процедурата по стилизирането й.

Разделете косата на два сектора, след което хванете няколко кичура от предната част на косата и започнете да ги сплитате като постепенно прибавяте към тях кичури, намиращи се в по-задната част на главата.

Сплитайте косата докато не стигнете до краищата й, след което вържете края на вече получената плитка с малък силиконов ластик.

По същия начин стилизирайте и другия сектор от косата, като отново използвайте тънък ластик, за да завържете края на направената от вас плитка.

Кръстосайте плитките в задната част на главата. Първо положете едната плитка и я закрепете към главата с фуркети, а после, отново с помощта на фуркети, прикрепете и другата.

Ето и клипче, което подробно проследява процедурата по направата на прическата: