Всяка от нас мечтае за стройна и тонизирана фигура, а пролетно-летният сезон и всички невероятни роклички с мини дължина, които искаме да облечем през него, просто няма как да не засилят и без това огромното ни желание да стопим няколкото излишни килограма.

Много често резултатите, които очакваме от диетичния ни план не са толкова видими колкото сме се надявали да бъдат. Това неименуемо ни обезкуражава и често се превръща в причината да не продължим диетата.

Затова днес ще ви покажем няколкото хранителни трика, които не само, че изключително бързо топят натрупаните килца, но и ви помагат да подобрите както метаболизма си, така и цялостното състояние на организма.

Пропуснете олиото

За да си спестите излишни калории когато пържите любимите си зеленчуци или пък приготвяте бъркани яйца за закуска, не използвайте олио.

Купете си тефлонов тиган с незалепващо покритие, с който лесно ще може да приготвяте храната си без да ви е необходима мазнина.

Зелен чай

Зеленият чай има изключително благоприятно влияние върху организма на човека.

Тази напитка, позната на човечеството от хиляди години, е силен антиоксидант, който има много добро пречистващо действие, подобрява метаболизма и стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който спомага за по-бързото изгаряне на калориите.

Крехко месо

Местото има важна роля в балансираното и здравословно ядене. То е ценен източник на витамини, минерали и протеини.

Но все пак експертите са единодушни, че за да се сбогувате с излишните килограми е необходимо да не консумирате тлъсто месо, продукти от мляно месо или колбаси, а крехко и не мазно, по възможност и не пържено месо.

Плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците не само са изключително полезни за организма поради богатия си на витамини състав, но и спомагат за засилването на метаболизма, което ги превръща във верен приятел в борбата с килограмите.