Рийз Уидърспуун винаги е твърдяла, че високо цени нещата, които има и не приема нищо за даденост.

По тази причина актрисата споделя, че не обича да разхищава пари, въпреки че до момента състоянието й е 14,5 милиона долара. Тя харчи основно за дома си, който имаме честта да посетим, макар и виртуално, благодарение на сп. Elle Decor.

Според самата Рийз красивото ранчо в северен Лос Анджелис е сред най-любимите й места и то с носталгия й напомня за детството.

„Напомня ми за детството ми в Тенеси, където прекарвахме деня навън. Искаше ми се моите деца да преживеят същото, да се калят и играят сред животни.“

За бременната Уидърспуун къщата е много специална, тъй като в нея през март миналата година 36-годишната звезда се омъжи за Джим Тот.

Ранчото, което е изцяло в кънтри стил, се казва Libbey. Построено е през 1923 година и е разположено на цели 28 327 кв. м.

За интериора на дома си актрисата искала чаровна смесица между традиционното и модерното. За да осъществи тази си идея, тя се обърнала към приятелката си Кристен Бъкингам, която е дизайнер с опит в испанския стил на декориране.

Кристен сътворила за Рийз и семейството й семпла приказка, в която оживяват европейски антики, тематично животинско творчество, турски черги, възглавници с интересни апликации...

Уидърспуун притежава прекрасна традиционна кухня, от която се вижда гостната с дълга маса по средата и шведски столове.

Тя казва, че всички в семейството й обожават да се събират покрай камината,когато е студено, а също така и през лятото, защото помещението е изградено от камък и пази разкошен хлад.

„Веднага щом прекрача прага на дома си се успокоявам. Въздухът е свеж, телефонът не звъни, нямаш достъп до мейла си. Времето се укротява. За около час се излягам на дивана и подремвам. Сякаш за малко се връщам в Тенеси.“