Всички ще се съгласим, че модата е изключително променлива величина. Всяка година се появяват нови модни правила, които следващия сезон бързо биват заклеймени.

Затова решихме в една статия да съберем 3 от най-налаганите през годините правила, които със сигурност трябва да нарушите, не само защото вече се приемат за отживелица, но и защото спазването им заплашва да превърне визията ви в прекалено отегчителна.

Обувките и чантата да са в един цвят

Доскоро това беше едно от най-налаганите правила в модата, което за щастие на всички смели и екстравагантни жени постепенно губи все повече привърженици.

За наша голяма радост в ревютата на редица световно известни дизайнери, както и във визиите на множество звездни дами, се забелязва открито противопоставяне срещу този моден мит.

Да търсиш обувки и чанта, които са в един и същи нюанс от цветовата палитра, е не само изключително трудоемко начинание, но и решение, което заплашва да съсипе иначе хубавия ви тоалет.

Не се притеснявайте да комбинирате обувки и чанта в различни цветове, все пак при един изчистен тоалет точно ефектните аксесоари са водещият акцент.

Развихрете въображението си и смело играйте с цветовете - единственото, с което трябва да сте по-внимателни е съчетаването на обувки и чанта в различни стилове.

Не смесвайте различни принтове

Забраната за комбиниране на различни принтове в тоалета е един от тези модни митове при неспазването на които трябва да бъдем много предпазливи.

Въпреки, че това правило вече се приема за отживелица и все повече модни дизайнери и стилисти смело го нарушават, нашият съвет е да бъдете много внимателни при комбинирането на различни принтове, били те флорални, животински, геометрични или други.

Миранда Кер

Например, може да комбинирате сладурска лятна чанта с флорален принт с някое копринено шалче за врата, което също е издържано в принтове.

Това, което трябва да ви води при съчетанието на различни принтове, е това цветът, който е водещ в единия принт, да присъства и в другия.

Хайди Клум

Не комбинирайте деним с деним

Това правило е пълна отживелица особено този пролетно-летен сезон, в който дънковият плат буквално завладя модния подиум.

Смесването на различни дрехи направени от деним е изключително индивидуално решение и зависи от личните предпочитания на всяка жена, но ако тази комбинация ви харесва смело я използвайте, защото денимът е истински хит това лято.