Автор
Woman.bg

Най-сигурното средство за справяне с месечните неразположения – споделено от вас!

Случвало ли ви се е да отмените парти, тренировки, любимите си занимания, дори бизнес среща заради месечно неразположение? Колко са щастливките, които биха могли да отговорят отрицателно на този въпрос?

Провеждана и в този момент анкета, свързана с болезнените въпроси, касаещи месечната менструация, ни дава ясна представа за това как се чувстват и от какво най-често имат нужда жените, когато са неразположени. Анкетата е организирана от фармацевтична компания Актавис във връзка с изследване за Спазмалгон – отдавна познатият ни медикамент, който ни помага да се преборим с дискомфорта и болката по време на месечния ни цикъл.


А дали много от дамите действително се сблъскват със страданията на това малко „мъчителче“? Отговорът, за съжаление, е „да“.

Близо 50% от анкетираните жени споделят, че изпитват силна болка по време на месечния си цикъл, която се дължи на свиването и отпускането на матката, необходимо за отделяне на ненужната в този момент за организма плацента, което всъщност е и менструацията.

Момичетата винаги сме били силни, болката рядко ни плаши. Живеем в мъжки свят, в който трябва да бъдем перфектната дама, домакиня, майка, мила и усмихната съпруга, на чиито плещи лежи семейното щастие. Освен това – уверена и сдържана бизнес дама... да изброяваме ли още?

Тъжната статистика обаче показва, че за над 91% от участниците в анкетата месечните неразположения се отразяват на отношенията им с околните, разбира се с отрицателен знак. Добрата новина за нас е, че все пак близо 80% от запитваните срещат разбиране от хората около себе си.

Какво ни помага най-много да се справим с болката – топло легло, мило отношение, почивка, шоколад? Цели 67% потвърждават, че всичко изброено им помага в борбата с болката и напрежението, но е крайно недостатъчно, ако не вземат и изпитано лекарствено средство, каквото е Спазмалгон.