Изобретателността е в основата на кулинарното изкуство. Тези хитри хапки са добър пример за въвличането на всякакви продукти, в случая карамелени бонбони, в гастрономически авантюри.

Необходими продукти за 20 броя

20 карамелени бонбона
100 г цедено кисело мляко
100 мл течна сметана
2-3 с. л. пудра захар
1 ч. л. настъргана кора от портокал
50 г тъмен шоколад
100 г ягоди, череши или малини

Начин на приготвяне

1.Хартия за печене се нарязва на квадрати със страна 15 см. Бонбоните се слагат в тава в центъра на всеки квадрат. Поставят се в загрята фурна на 180°С за 3-4 мин., докато карамелът се разтопи. Изваждат се от фурната и още горещи се оформят като чашка, като заедно с хартията се поставят на дъното на формички за тарталети или малки чашки. Хартията се задържа, докато карамелът поизстине и се стегне. Не се правят повече от 3-4 кошнички наведнъж.

2.Смесват се киселото мляко, сметаната, портокаловата кора и захарта и се разбиват на сняг. Кремът се шприцова в карамелените кошнички най-много 30 мин. преди сервиране, защото карамелът ще се разтопи.

3.Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова печка. Разбърква се, докато се охлади и се шприцова на различни форми върху хартия за печене. Слагат се да се втвърдят в хладилника.

4.Кошничките се гарнират с плодове и шоколадови фигурки.

Източник: menumag.bg