Диетолозите са убедени, че ядките не са опасни за стройната фигура и че ползата от тях много по-голяма, отколкото евентуалната вреда. Заблудата е и че калоричните ядки заплашват хората, които ги ценят и консумират, с наднормено тегло.

Диетолозите не само опровергават това, но дори съветват мазните продукти да се заменят с бадеми, тъй като това не само че няма да увеличи теглото, но и ще способства за отслабването.

Едновременно с това се препоръчва и спазването на нискокалорична диета, в която преобладават плодовете и зеленчуците.

А всеки, който е внимателен към проблемите, свързани с правилното хранене, е убеден, че продуктите, съдържащи мазнини, вредят на здравето и затова ги изключва от своето меню.

В това число калоричните ядки и в частност бадемите.

Ядките (особено бадемите) са безценен източник на витамин Е и по този начин, употребявайки ги често, ние забавяме процеса на стареене на клетките. В тях се съдържат мононенаситени мазнини.

Ядките са богати на калий, който способства за понижаване на кръвното и магнезий, необходим за здравето и правилната функция на артериите.

Редица изследвания показват, че редовната употреба на бадеми забележим намалява риска от развитието на сърдечно-съдови заболявания.