Автор
Woman.bg

5 идеи за безплатна почивка през лятото (част 3)

Понякога лятото ни сварва неподготвени, не сме събрали достатъчно средства, които да отделим за почивка или не сме успели да се организираме с приятелите си.

Затова след първата и втората част на материалите затова какво можем да правим през лятото с малко средства, днес ви представяме третата и очакваме с нетърпение да разберем какви са вашите идеи за приятно прекарване в града.

Вижте се с близките си, особено с по-възрастните от тях. Може би дори не подозирате колко поучителни, интересни или смешни истории могат да ви разкажат те, а опитът им ще ви бъде от полза и за в бъдеще. Освен това можете да запишете историята на рода си и да си съставите родословно дърво – това в момента е модерно.


Идете на фитнес с приятелка/приятел. Научно доказано е, че повечето хора спазват по-стриктно своя фитнес-план, ако тренират с друг човек. Може да не е посещение на зала, ами тичане или разходка пеша из парка за час-час и половина. Докато си говорите, дори няма да забележите как е минало времето, а изгорените калории ще са факт!

Направете си обиколка по евтините магазини и пазари. Много хора го правят всеки ден, а вие може би не знаете какви интересни стоки можете да откриете там. Освен двойно по-евтини хранителни и битови продукти можете да намерите армейски сувенири за половинката си или качествени ежедневни дрехи. Просто си наложете лимит на харчовете и тръгвайте смело!


Гледайте някой детски филм. Интересно е да сравните възприятията ви за света сега и преди – когато сте били дете. Какво ви е впечатлявало преди до свиване на сърцето и какво ви прави впечатление сега? С това може да си направите равносметка на личностното си развитие и да си припомните отдавна забравени ценности, които ненужно сте сметнали за даденост.

Постигнете върховете на кулинарното изкуство. Ако още не сте се научили да готвите, сега е моментът да станете истински кулинар и готвач. Ако пък сте домакиня със завиден стаж, можете да попрактикувате изкуството си и да си поканите гости или просто да зарадвате близките си с ново ястие. Потърсете по-необичайни комбинации от продукти – никой няма да пострада!