Американската поп звезда Лейди Гага, призната за най-популярната звезда в Twitter, официално пусна вчера собствената си социална мрежа Litlle Monsters ("Малки чудовища"), съобщи РИА "Новости", цитирана от БТА.

Под малки чудовища се имат предвид феновете на изпълнителката. Самата Лейди Гага се нарича "майка на чудовищата". Изпълнителката приветства вчера почитателите си със следния надпис в новата си социална мрежа: "Добре дошли у дома, малки чудовища!".

В новата социална мрежа ползвателите ще могат да общуват, да разменят снимки и видео, да дават линкове към материали, които са им харесали, да си купуват билети за концерти на Лейди Гага.

Компанията Backplane, създала услугата за Лейди Гага, планира в бъдеще да разработи подобни сайтове и за други звезди.

Лейди Гага е най-влиятелният изпълнител в социалните мрежи. Нейната страница в Twitter е с почти 27 милиона последователи, а страницата й във Facebook се чете от около 52 милиона души.

Страниците си в социалните мрежи Лейди Гага използва за лансиране на песните си, за благотворителна дейност, за илюстрация на оригиналните й приумици. Певицата носи шапка като пиано, появи се в тоалет от месо, публично се "излюпи" от яйце, заяви, че пуска на пазара парфюм с мирис на кръв, бори се за равните права на сексуалните малцинства.