Диетите с ограничен прием на въглехидрати и тези с намалено количество мазнини са едни от най-популярните сред програмите за отслабване.

Маруля


Това е много вкусен и полезен вариант. Не съдържа въглехидрати, но има много желязо, витамини С и Е. Не се изкушавайте да добавяте крутони към салатата - така добавяте и въглехидрати.

Червеното е полезно за сърцето - домати

Наслаждавайте се на домати от всякакъв вид - от чери до големи вкусни домати. Те са бедни на мазнини и холестерол, нямат въглехидрати, но имат много витамини А и С, както и мощният антиоксидант ликопен.

Лилаво - за повече витамин К

Задължително добавете патладжана към нисковъглехидратната си диета. Те са чудесен източник на витамин К и В6 и на диетични фибри. Липсата на въглехидрати ги прави идеална добавка към вашето отслабване.

Чушки - червени и зелени

Порция чушки сдържа по-малко от грам въглехидрати и 83% от ДПД витамин С. Малкото натрий и холестерол ги правят хранителна закуска между храненията. Можете да ги добавите към салатата или основното ядене.



Праз вместо лук

Ако никога не сте опитвали пържен праз, значи нищо не знаете. Празът е от семейството на лука и чесъна, но има по-мек и приятен вкус. Добър източник на витамини А и С. Имайте предвид, че празът съдържа голямо количество натрий.