Находчивостта на някои дами не спира да ни изумява.

Най-новият хит сред жените във Великобритания се оказа червената боя. Продажбите на багрилото са скочили с цели 40%. За търговците причината за неимоверния скок се оказва доста шокираща.

Защо жените се нуждаят от червена боя? Оказва се, че отговорът е изненадващ дори за нас – дамите боядисват подметките на обувките си, така че да имитират известните червени подметки на дизайнера Christian Louboutin.

Сигурни сме, че самият той ще бъде доста възмутен от идеята на своите поклонички. Съвсем скоро той загуби дело срещу испанската масова марка Zara, а преди това се опита да осъди Ив Сен Лоран затова, че копира запазената му марка.

Както вероятно знаете, идеята за червените подметки хрумнала на дизайнера малко преди негово модно шоу пред 1992 г., когато той почуствал, че на моделите му им липсва „енергия” и използвал червения лак за нокти на своя асистентка, за да боядиса подметките им. Така се ражда легендарните червени подметки, които се асоциират с Christian Louboutin и които не слизат от краката на всички звездни дами в Холивуд.

Ето какво споделя пред в. Телеграф 24-годишната Клеър, обикновено момиче, последователка на идеята за „направи си сама Лубутен вкъщи”: „Много исках да имам обувки на Christian Louboutin, с които да отида на сватбата на братовчедка си, но нямаше начин да си ги позволя. Затова си купих обикновени черни обувки за 20 паунда и кутийка с червена боя. Внимателно боядисах подметките им, оставих ги да изсъхнат през нощта и на сутринта бяха готови за носене. Получих толкова много комплименти на сватбата за невероятните ми обувки, но ме досрамя да призная, че съм ги направила сама. Не бих ги заменила за никои други”!

А вие, бихте ли си направили вкъщи Лубутенки?