Преди време ви предложихме 4 безплатни начина да си прекарате лятната отпуска.

Сега, в разгара на лятото, някои от нас все още нямат планове как да прекарат горещите месеци, други пък разполагат с ограничени средства.

Затова решихме днес да ви предложим още няколко варианта, които да направят отпуската ви по-забавна и приятна.

1. Отидете на среща на класа. Винаги е приятно и интересно да видите бившите си съученици или състуденти, с които не сте се виждали от години. Тази среща може да укрепи още повече вашето приятелство или да ви помогне да възобновите отдавна забравени контакти. Бившите съученици ще ви дадат идеи за приятно прекарване на времето или дори ще ви поканят на техни забави.

2. Посетете интересни обществени мероприятия. Когато сте заети с работа постоянно, не обръщате внимание какви прояви се организират в града ви, нали? На редица места ще намерите разписание с различните изложби, концерти, театрални постановки и други шоута, на които можете да присъствате. Отбележете си най-интересното за вас и право напред! Ще изпитате куп положителни емоции и ще научите нещо ново. При това цената (ако изобщо има такава) на билетите не е чак толкова висока, че да не можете да си я позволите.

3. Поглезете се с любимия си десерт! Отдавна не сте ходили в любимата си сладкарница? Непременно отидете и си поръчайте това, което най-много обичате. Предложението определено не е безплатно, но със сигурност влиза в графата лоу кост удоволствия. Ако се притеснявате, че сами няма да сте в добро настроение, поканете близък приятел или си вземете приятна книга за четене. Доброто настроение само ще си дойде!

4. Идете на пикник с приятели. Почивката сред природата е прекрасна алтернатива на досадното ежедневие, а времето, прекарано в горите и поляните ще е не само приятно, но и полезно! Изберете си живописно място, още по-добре ще е, ако наблизо има водоем – просто за наслада на очите или пък за плуване. Участвайте активно в разпалването на огъня/барбекюто и готвенето – това само ще ви накара да се чувствате по-жизнерадостни. Освен това добрата новина за софиянци е, че лифтовете на Витоша ще бъдат отворени до месец, така ще можете бързо и лесно да стигнете до красивите кътчета на планината.

5. Направете си пижамено парти. Поканете най-добрите си приятелки да спят у вас, подгответе хубави филми за гледане и се мобилизирайте за много клюкарстване и смях. В такава вечер е много вероятно да прегледате старите ви снимки и да си поръчате пица, както и да обсъдите в подробности бившите си гаджета...