През лятото жените трябва да се концентрират върху защитата на кожата си от слънце и вода, но за съжаление дамите допускат някои много сериозни грешки през горещия сезон.

Според проучването 49% от мъжете и 29% от жените не са използвали слънцезащитен крем през последните 12 месеца. Голяма част от жените наистина не знаят как да използват слънцезащитните продукти. Те трябва да се нанасят на всеки два часа и след всяко влизане във водата, пише novinar.bg

Грешка номер две, която допускат представителките на нежния пол, е да не носят слънчеви очила. Това може да предизвика рак на кожата на клепачите, предупреждават още специалисти. Носенето на очила също помага за намаляването на фините бръчки около очите.

Третата грешка на дамите е хидратацията или по-точно липсата на такава. Момичетата все по-рядко използват кремове и лосиони в горещини, но с това правят грешката да оставят кожата си суха и дехидратирана. Изключително важно да овлажнявате кожата на тялото, да пиете много вода и да ядете плодове и зеленчуци, богати на вода като краставици и диня.