Автор
Woman.bg

Сицилианската сага продължава - Dolce & Gabbana Есен/Зима 2012

Изпитахме вътрешно удоволствие от факта, че знаменитото дуо дизайнери продължава да развива сантименталната тема за живота, красотата и семейството в стара Сицилия.

Родното място на Доменико Долче изпраща своите нежни послания от миналото, за да вдъхнови и Стефано Габана, с когото да сътворят истинска италианска приказка на фона на Средиземно море, прашни паважи и стари, фамилни къщи.

В рекламната кампания на колекцията на Dolce & Gabbana за сезон Есен/Зима 2012 отново виждаме зрелищните италианки Моника Белучи и Бианка Балти, но този път към тях се присъединява и новата муза на дизайнерското дуо – светската лъвица и богата наследничка Бианка Брандолини Д’Ада.



Красавиците, както и всички останали млади и стари модели, са заснети от гуруто в модната фотография Джиампаоло Сгура.


Колекцията е пищна и женствена, като преобладаващите цветове в нея са злато, бяло и черно.

Пелерините и дантелените рокли са основни акценти в дизайна на моделите и това не е случайно. Дизайнерите колекционират спомени от стила на своите баби, майки и незабравими женски образи от миналото. Макар и доста по-скромни, тежки и обемни тогава, пелерините са били широко разпространени връхни наметала.



Дантелата и прозрачните материи са символ на елегантната сицилианка и освен това е много подходяща и лека материя за тамошния средиземноморски климат.


Традициите на барока и религията също намират своето стилно проявление върху дрехите на двамата италианци.