Наблягаме на „още няколко”, защото е ясно, че най-важното правило за избор на бански е той да бъде съобразен с формата на фигурата.

Но ако сте изпълнили нелеката задача да определите типа си фигура и сте наясно какъв бански ще ви подхожда, вече имате нужда от последни напътствия при избора на тазгодишния си плажен модел.

При избора на бански костюм вземете предвид и факта как ще го „експлоатирате”. Има значение дали ще карате сърф или само ще шляпате в плиткото. Не заменяйте комфорта с неудобството.



Правилният избор на материята също е важен, за да коригирате определени форми.

Избирайте бански с поне 15% съдържание на ликра, но същевременно внимавайте да не е прекалено стегнат, тъй като може да оформи дефекти там, където иначе няма.



Имайте предвид също, че банските леко се отпускат, когато са мокри, така че не бива да вземате по-голям размер, отколкото носите.

Не правете грешката да си купувате бански по интеренет. Можете да си го позволите единствено при две условия – онлайн магазинът дава възможност да върнете банския, ако не ви става или стои добре, а те ще ви върнат парите или ако имате съвършена фигура.

И накрая - знаете кои са красивите части от тялото ви - покажете ги!