Всяка жена разчита на собствения си вкус и предпочитания при покупката на спално бельо, независимо от модните тенденции в сферата.

Все пак, следването на модните тенденции при висококачественото спално бельо не лесно, тъй като то служи по няколко години, преди да се купи ново.

Благодарение на богатото разнообразие от цветове и десени, сред които да избираме, имаме възможност да го съчетаваме по най-подходящ интериора на спалнята.

Материалите, от които се изработват спалните комплекти също са различни, както и цените им.

Спално бельо се изработва най-често от памучни тъкани, в които има процент синтетика. Точно тази синтетика не позволява бельото да се пере на по-висока от 40 градуса температура, защото посивява. При такава температура се запазват и цветовете на щампите, а и материята не се свива.

Вече трудно може да се намери спално бельо от напълно естествена материя. Все пак, има хора които държат на естествените материи и са склонни да платят по-скъпо, но да имат такова бельо в спалнята си.

Една позабравена материя ленът. Той обаче доста се мачка и трудно се глади и затова по-популярна е комбинацията от лен и памук.

Най-елегантното и скъпо висококачествено спално бельо си остава произведеното от естествена коприна. Това е нежно и фино бельо, което остава винаги хладно и осигурява много комфорт. Коприната има забележителни естетически, хигиенични и практични свойства.

А ето и няколко достъпни и симпатични предложения, които подбрахме за вас:

Куклено съвършенство

Чувственост и романтика в бохо стил

Стилът над всичко

Абстрактен минимализъм за един модерен дом