В края на миналата седмица четирите момичета от Knapp представиха пролетно-летните си предложения за актуалния сезон.

По традиция те ни показаха две линии Knapp main collection и The Tiny bear Light collection S/S 2012, които олицетворяват контрастите, на които е подвластен сезонът.

Днес ще ви разкажем малко повече за основната коелекция, а съвсем скоро ще можете да се запознаеете и с кокетната мечешка колекция на марката.

Ето какво ни споделиха Knapp дамите за новите си предложения:

Защо решихте колекцията да бъде черно-бяла?

От една страна вечният тандем между черното и бялото много подхожда на стила ни, тъй като от самото начало е доста минималистичен като кройки и силуети. От друга страна вече бяхме решили в каква насока ще развиваме Light линията и размишлявайки върху крайният ефект, който търсехме, стигнахме единодушно до решението, че най-голям контраст – стилов и цветови, ще постигнем именно чрез ахроматичните идеи, които са класика.

Как бихте описали жената, която би носила дрехите от тази колекция?

Жената - Knapp е жена със силно изразена индивидуалност, която обича различното и не се притеснява да бъде забелязана. Тя е жена със стил, независима, такава, която се интригува от модата и цени детайлите в дрехата. Тази колекция носи малко хлад и мрак, но поднесени по романтичен начин, така че вярвам, че както винаги до сега, ще имаме много различни като характер и професия клиентки, които по свой начин ще поднесат една и съща дреха.

С какво новите модели продължиха линията на старите и с какво се различават от тях?

Като всяка марка и ние следваме своята линия – геометрия, множество срязвания и детайли. Усложнихме конструктивните решения, както и комбинациите от материи. Основната линия концептуално носи малко повече претенция и има модели, които ще бъдат налични само в единични бройки. Смисълът на марка, като нашата е именно този, жените, които търсят нещо лимитирано да го откриват при нас. В свят, в който сме изцяло в плен на конфекцията и се плаща много повече за марката, отколкото за качество, мисля, че е ценно да можем да предложим различно отношение на клиентите си.

Смятате ли, че със своите колекции успявате да промените в положителна посока стила на българката?

Не бих казала. Масовият вкус в България, е диаметрално противоположен на това, което правим. Затова, бих искала да се възползвам и да благодаря на всеки един от нашите клиенти, тъй като именно те ни дават надежда, че има смисъл да създаваш нещо различно от ластични рокли с пайети или трикотажен топ с леопардов принт. Въпреки това, аз все още смятам, че Knapp е експеримент, който все повече ще се стараем да се развива и вижда извън пределите на България, тъй като там откликът е доста по-смислен.



Девизът ви е „We believe in style, not fashion”*, бихте ли ни го разтълкували?

Вярваме в стила, защото това е, което има смисъл и което прави всяка жена различна, ценна, интересна. Всеки, който обича и усеща модата знае колко много дрехата допринася за настроението, колко много стилът се влияе от периода, в който се намира всеки човек. Модата не е просто дрехи или аксесоари, закупени по схема или от витрината – тя е изразното средство на всяка жена или поне би могла да бъде. Затова за нас е ценно да имаме клиенти, които откриват точните неща за себе си при нас, не повлияни от това, че точно в момента графичните комбинации, например, са актуални, а защото това са те. Защото това, което виждат отговаря на това, което имат потребност да носят в гардероба си, а не е модна диктовка от някоя модна медия.

Тази година абитуриентските балове като че ли достигнаха връхната точка на кича и безвкусието, как бихте ги коментирали и имахте ли Knapp абитуриентка?

Да, за съжаление видях много страшни неща. Такива, които издават тотална изнемога и погрешно разбиране за красиво, но това не са поправими неща. Това са грешни модели на подражание, както и липса на коректив, тъй като средата на тези момичета харесва и насърчава това, в което се превръщат. Имахме нашите Knapp абитуриентки и сме много горди с тях- семпли, елегантни и много адекватни момичета, 90% от които планират емиграция. Последното предполагаме казва достатъчно. Просто на този етап всеки, който търси нещо по-надеждно и смислено за себе си явно го търси навън. За щастие има и жени след, които с удоволствие се обръщаме.

Всички модели от колекцията можете да видите в нашата Галерия

*Вярваме в стила, не в модата

Фотограф: Диляна Флорентин

Грим: Анна Андреев

Прическа: Дани Молчовска за Арлет

Модел: Михаела Бориславова от Ивет фешън

Обувки: SHOES LOVE BAGS