Дълбоко влюбена съм в живота и силно вярвам в доброто, каза френската сензация Изабел Жофруа, по-известна като ZAZ, която пристигна в София за предстоящия си концерт на 30 май в зала 1 на НДК по покана на Teren Music.

Французойката с дрезгав глас сподели, че на 30 май в зала 1 на НДК, българската публика ще чуе песни, включени в албума й, както и такива, които не са. "Ще има рок, джаз, фънк. Ще видите един много жив и интересен концерт", допълни певицата.

"Не си давам сметка, колко много хора следят работата ми, докато не тръгнем на турне и журналисти от Русия, Словения или друга страна се обаждат и ме питат кога идвам. И когато изляза на сцената и видя как хората пеят с мен, всъщност разбирам, че съм слушан и харесван изпълнител", каза ZAZ.

В групата на ZAZ са китаристите Беноа Симон и Гийом Жоел, бас-контрабасистът Илан Абу, пианистът Денис Клавизоле и барабанистът Дейвид Моран.

Пленявайки публиката, първоначално със своите уникални улични джаз изпълнения, през 2010 година Изабел Жофруа, или накратко ZAZ, се превръща в един от най-обичните европейски артисти.

Първият й хитов сингъл "Je veux" се радва на милиони гледания и хиляди позитивни коментари във всички възможни социални мрежи и медийни канали. В две последователни години - 2009 и 2010 година, ZAZ покорява музикалните чартове във Франция, Белгия, Швейцария, Австрия, Румъния, Сърбия и Гърция.

През 2010 година френската певица грабва "European Border Breaker Award" /Награда за най-слушания френски артист зад граница/. Според изследване, публикувано от престижното он-лайн списание "L`Internaute", ZAZ е най-популярният френски изпълнител за 2010 година.

Концертът на новата Едит Пиаф, както медиите обичат да я наричат, е на 30 май в зала 1 на НДК, 20:00 часа. Билети за събитието все още могат да се намерят в мрежата на ticketstream.bg, както и на Билетна каса НДК. Цените им са 45 и 50 лева, напомня БГНЕС.