Едно от най-тъжните неща в живота е, че е кратък. Никога нямаме достатъчно време да се радваме на това, които имаме и не осъзнаваме с колко много и хубави неща сме благословени, докато не си отидат или ги загубим. Така е с живота, така е и с нашата красота и младост.

Когато постепенно започнем да забелязваме в огледалото малките фини бръчки около очите, линиите между веждите и по челото, лекото хлътване между носа и ъглите на устата започваме лека полека да осъзнаваме, че започва да се случва необратимото.

Превенцията на стареенето на кожата и активната му терапия се превърнаха във важен елемент от нашия живот. Но остаряването е проблем на целия организъм – въпрос на генетика, хранене и метаболизъм, на хормонално влияние, на начин на живот, на механизми за овладяване на стреса и ако една модерна жена иска да забави процесите на стареене и да се поддържа жизнена и млада, тя трябва да обръща внимание на всички тези аспекти.



Новата философия на естетичната медицина разглежда лицето като цяло - тургор, еластичност на кожата, наличието на петна и капиляри, овал, релеф, ниво на активност на мимическата мускулатура. На базата на цялостна преценка се решава в каква последователност и комбинация от процедури и технологии да се действа. Никога само една корекция не решава проблема.

В световен мащаб процедурите, които бележат ежегоден ръст са: поставянето на ботулинов токсин и хиалуронова киселина, както и апаратните процедури, сред които като най-актуална за момента се оформя – радиочестотният лифтинг. Апарати като Exilis, които имат одобрението на FDA (Американската академия за контрол на храните и лекарствата) за стягане на кожата в различни части на лицето и тялото по напълно неинвазивен и безболезнен начин, дават възможност на съвременната и динамична жена да участва активно в борбата срещу стареенето отделяйки минимално време и от без това натовареното и ежедневие.

Успехът на монополярният радиочестотен лифтинг с Exilis се дължи на бързото доставяне на достатъчно висока енергия в дълбокия и среден слой на кожата без да има съпътстващо чувство на парене и болка и без необходимост от допълнително охлаждане. Получава се напълно контролирано затопляне точно в дермата и така настъпва съкращаване на колагеновите и еластични влакна. Паралелно се активира серия от каскадни реакции, синтезират се нови и здрави колагенови влакна, които реструктурират, стягат тъканите, намалява дълбочината на бръчките и всичко това води до цялостен лифтинг ефект.



Разбира се, освен всички предимства и постижения на естетичната дерматология, които ползва човек, няма как да се пренебрегва и ежедневната грижа за кожата на лицето. Много жени твърде често се затрудняват в избора си на подходяща, качествена и ефективна за тях козметика.

За дамите във възрастта между 30 и 50 годишна възраст вдъхновени от принципа на професионалните терапии, изследователите на Eucerin® създадоха уникална серия продукти против бръчки - Hyaluron-Filler. Тя се оказа една от най-успешните серии и се продава отлично в аптеките от самото лансиране на продуктите до днес. В серията се съдържат дневен крем с УВ защита, нощен и околоочен крем.

Успехът на серията беше продължен с лансирането на Eucerin® HYALURON-FILLER CONCENTRATE.

За част от жените, изпитващи голям страх от убождания с игли козметиката остава единствената им възможност да съхранят колкото е възможно по-дълго младостта и свежестта на кожата си. В дневния и нощния крем е заложена комбинация от съставките - хиалуронова киселина и сапонин, които освежават вида на кожата и запълва дълбоките бръчки отвътре-навън. С тях спокойно може да стартирате анти-ейдж грижите след 30 годишната си възраст.

Нежната кожа около очите съдържа малко липиди и малко съединителна тъкан, които нормално осигуряват влажността. Очите започват да показват признаци на стареене най-рано, включително фини сухи линии, дълбоки линии на изразяването (пачи крак) и фотостареене (високо УВ излагане на лицето). Специално разработен за тази зона и тези проблеми е HYALURON-FILLER Intensive Wrinkle-Filling Eye Treatment. Той успява видимо да намалее дори дълбоките бръчки около очите, изпълвайки ги отвътре.



За нуждите на дамите след 35 годишна възраст, които искат да имат по свежа и млада кожа без инжекции или да поддържат кожата си след естетична процедура, Eucerin® разработиха - HYALURON-FILLER CONCENTRATE. Той представлява активен запълващ бръчките продукт/концентрат с много високо съдържание на хиалуронова киселина и сапонин, който стимулира производството на хиалуронова киселина в кожата. Така дори дълбоките бръчки са запълнени отвътре-навън – безопасно, удобно, без инжекции.

Концентратът подсилва действието на кремовете и обратно: лекият концентрат е разработен, за да доставя хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло в по-дълбоките слоеве на епидермиса.

Кремовете от своя страна съдържат хиалуронова киселина с по-високо молекулно тегло, благодарение на която се възстановява обема на кожата в по-горните слоеве на епидермиса и се осигурява незабавен запълващ бръчките ефект. Освен това дневният крем предпазва кожата от преждевременно фотостареене, а и двата крема – дневен и нощен, снабдяват кожата с ценни липиди.

Ясно е, че HYALURON-FILLER CONCENTRATE няма същият ефект като инжекциите с хиалуронова киселина и не може да се използва като техен заместител. Въпреки това клиничните и потребителските тестове доказват, че концентратът ефективно намалява дори дълбоките бръчки. Той може да се ползва всеки ден или просто, за да се поглезите. При всички положения кожата ви ще започне да изглежда видимо и значително по-гладка, по-еластична и блестяща.