Лесно ли е да станеш моден редактор в най-популярното и най-обсъжданото модно списание Vogue?

Тези дами постоянно следят световната мода, палят и гасят звезди и улавят в движение актуалните тенденции. Дали в трудовия им договор е уговорено и задължението да се грижат за собствения си стил? Нека изберем най-стилната първа лейди на Vogue, заслужила уважение и подражание.

Анна Уинтур

Както гласи името на най-известния филм за списание Vogue, “дяволът носи Prada”. В реалния живот обаче прототипът на главната героиня от филма, главният редактор на американския Vogue Анна Уинтур носи предимно дрехи на американските дизайнери Diane von Furstenberg, Carolina Herrera, Oscar de la Renta, и от време на време прибягва и до френските марки Chanel и Louis Vuitton.

Отличителна черта на стила на Анна Уинтър е постоянството. Уинтър обожава роклите със сложни щампи, палтата с пухкави яки и своите вече легендарни сандали Manolo Blahnik.

Александра Шулман


За главната редакторка на британския Vogue Александра Шулман професията далеч не е причина да пощурее по модните дрехи. На светски вечеринки в Сохо или на някои от модните дефилета в Лондон, които Шулман посещава редовно, можете да смъркате известната дама със скромна библиотекарка. Александра носи вълнени рокли със затворено деколте и класически обувки Roger Vivier на умерено дълъг ток.


Анна Дело Русо


Тази дама нито един фотограф не би я подминал, дори ако е в разгара на ревютата на Седмицата на модата. И нищо чудно – причудливите тоалети на Анна Дело Русо често са много по-интересни от онези, показвани на модния подиум. Шарени кожи, златни корони, прозрачни дантелени рокли и масивни украшения – креативната директорка на японския Vogue оправдава напълно прякора, даден й от Хелмут Нютон – „моден маниак“.

Очаквайте продължение