Автор
Woman.bg

Личната готвачка на Мадона споделя Тайната на звездата

Причината Мадона все още да се нарича Материално момиче и да пъха в малкия си джоб младите колежки от шоубизнеса се крие в храната, която слага в чинията си.

Енергичната поп кралица не спира да изнася разбиващи изпълнения на живо, а стегнатото, слабо, атлетично и гъвкаво тяло на певицата просто не си знае годините (53!).

Известно е, че Мадона е привърженичка на макробиотичната диета, по която се увлече и приятелката й Гуинет Полтроу.



Тайната на хранителния режим е образуващата се в тялото бактерия, която предпазва организма от болести и поддържа тонуса.

С помощта, съветите и уменията на личната си готвачка, Меюми Нишимура (Mayumi Nishimura), мис Чиконе се храни с комбинация от пълнозърнести храни, зеленчуци, водорасли, мисо, соя и темпе.



Въпросната приятелски настроена към организма бактерия е позната като първа помощничка на храносмилателните процеси, усвояването на витамини и предпазването от множество заболявания.

Лекарят, който доказва ефективността на режима на звездата е Дейвид Топинг (David Topping), главен готвач и специалист по хранене в най-голямата австралийска организация по хранене и човешко здраве, намираща се в Аделаид.

Той казва пред медията „Vancouver Sun”: „Диетата, която Мадона следва е много ефективна. Бактериите, които заживяват вътре в тялото имат изключително важна функция.”



И ако се чудите за кои точно бактерии, „отглеждани” в организма става въпрос, това са пробиотиците.

Както знаете, те се грижат за имунната система и киселото мляко е най-лесният и достъпен начин да се зареждате с тях.

Личната готвачка на Мадона твърди, че клиентката й приема минимално преработени храни.

Едно то любимите ястия на Мадона е супа мисо, водорасли хиджики с моркови и лук, подправени със соев сос, както и сварени овесени ядки за закуска.



„Когато махнете от менюто си животинските продукти, бялата захар и кафето си 10 дневен период, започвате да усещате промяната в тялото си. Когато за първи път започнах да следвам този режим, си спомням, че главата ми се избистри, ставах по-рано и се чувствах толкова свежа сутрин, че веднага скачах от леглото”, споделя шеф Нишимура.