Днес ще ви представим рецептата за приготвяне на неустоимо вкусна ягодова торта.

Лесен и превъзходен десерт, идеален за горещите летните уикенди.

Необходими продукти:

За топинга

2 супени лъжици неосолено масло

1/4 чаша кафява захар

1- 1 1/2 чаена чаша нарязани ягоди

За тортата

1/2 чаша неосолено омекотено масло

2/3 чаша кафява захар

1 яйце

1 супена лъжица чист екстракт от ванилия

1 1/3 чаши брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/4 чаена лъжичка сода за хляб

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка кардамон

2/3 чаша заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1.Смесете в купа брашното, бакпулвера, содата, солта и кардамона. Разбъркайте добре и оставете на страна купата.

2. В отделна купа изсипете сметаната, маслото и кафявата захар, разбийте добре, за около 3 минути, с помощта на миксер. Към получената смес прибавете предварително добре разбитите яйце и ванилия.

3. Към получената смес прибавете сухите съставки( брашното, бакпулвера, содата, солта и кардамона). Разбийте с помощта на миксер на ниска скорост.

4.Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете масло в дълбока тенджера и го разтопете във фурната. След като се разтопи прибавете кафявата захар.

5. Върху разтопеното масло наредете нарязаните ягоди.


6. Върху ягодите поставете сместа с брашното, разпределете я равномерно с помощта на шпатула.

7.Печете за около 35 минути на 180 градуса. Когато тортата е готова я оставете да престой 10 минути, след което я обърнете върху съда, в който ще я сервирате, така че ягодите да са от горната й страна.

8. Сервирайте я топла, ако желаете може да я гарнирате с бита сметана.