Днес ще ви представим рецептата за приготвяне на неустоимо вкусна ягодова торта.
Лесен и превъзходен десерт, идеален за горещите летните уикенди.
Необходими продукти:
За топинга
2 супени лъжици неосолено масло
1/4 чаша кафява захар
1- 1 1/2 чаена чаша нарязани ягоди
За тортата
1/2 чаша неосолено омекотено масло
2/3 чаша кафява захар
1 яйце
1 супена лъжица чист екстракт от ванилия
1 1/3 чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/4 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка кардамон
2/3 чаша заквасена сметана
Начин на приготвяне:
1.Смесете в купа брашното, бакпулвера, содата, солта и кардамона. Разбъркайте добре и оставете на страна купата.
2. В отделна купа изсипете сметаната, маслото и кафявата захар, разбийте добре, за около 3 минути, с помощта на миксер. Към получената смес прибавете предварително добре разбитите яйце и ванилия.
3. Към получената смес прибавете сухите съставки( брашното, бакпулвера, содата, солта и кардамона). Разбийте с помощта на миксер на ниска скорост.
4.Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете масло в дълбока тенджера и го разтопете във фурната. След като се разтопи прибавете кафявата захар.
5. Върху разтопеното масло наредете нарязаните ягоди.
6. Върху ягодите поставете сместа с брашното, разпределете я равномерно с помощта на шпатула.
7.Печете за около 35 минути на 180 градуса. Когато тортата е готова я оставете да престой 10 минути, след което я обърнете върху съда, в който ще я сервирате, така че ягодите да са от горната й страна.
8. Сервирайте я топла, ако желаете може да я гарнирате с бита сметана.