Хакерска атака е фалшифицирала зрителския вот в Интернет по време на конкурса Мис България 2012, който се явява решаващ за излъчването на победителката.

Повечето невалидни гласувания са подадени от съмнителни айпита в Пакистан и Бангладеш, което усъмнява IT специалистите. Гласуването в полза на Ина Манчева се е активизирало едва след 19 април, като са пуснати над 2500 гласа.

Откритието, че това са фалшиви гласувания, наложи касиране на вота в Интернет и валиден остана само избора на 9-членното жури.

Измамата в нета бе открита от организаторите на елитния конкурс от Но фрейм Медия.

"Разполагаме с всички айпита, с които е гласувано по нечестен начин", каза шефът на журито на конкурса Мис България 2012 Стойчо Керев тази сутрин по ТВ7.

* Короната на Ина Манчева (вдясно) бе отнета за сметка на първата ѝ подгласничка - Габриела Василева.

Скандалният обрат е в полза на Габриела Василева, която по време на конкурса стана първа подгласничка на Ина Манчева.

Без да се приема манипулираният зрителски вот, носителка на титлата е трябвало да бъде именно Василева, а нейна подгласничка да остане Ина Манчева. На трето място, както и досега, остава Паула Коленцова.

Хакерската атака постави Ина в неловка ситуация, но организаторите на конкурса са категорични, че не се съмняват в моралността на Манчева и изключват възможността тя да има пръст в измамата.

* снимка Булфото

* Ина Манчева

Според Емил Кошлуков това е работа по-скоро на човек, който се е опитал да се докаже като хакер. Той призна грешката на организаторите и каза, че от следващата година гласуването на публиката ще спира два дни преди финала, за да има време да се проверят гласовете.

Заради хакерската измама шефът на журито Стойчо Керев обяви в сутрешния блок на ТВ7, че отнемат титлата от Ина Манчева и обявяват Габриела Василева за Мис България 2012.

* новата Мис България 2012 - Габриела Василева

Короната бе взета от Ина и връчена официално на Габриела Василева в ефира на "Гореща точка", предаде bnews.bg

Новата Мис България 2012 ще представя България в конкурса Мис Свят, който тази година ще се проведе в Китай.

Детронираната Ина Манчева пък отказа да сложи короната на първа подгласничка.

През сълзи тя заяви, че се чувства обидена, че е засегнато достойнството ѝ и че е трябвало да бъде направена детайлна проверка преди официалната церемония по връчването на короната преди 5 дни. Все пак Манчева пожела успешно представяне на Василева на световния конкурс.

* новата Мис България 2012 - Габриела Василева