Хубаво ли е или е лошо да се влюбите в женен мъж? Трудно е да се отговори на този въпрос. Статутът „любовница“ обикновено е осъждан от обществото, но това не спира жените да се борят за щастието си.

Всеки случай е индивидуален и си има своите особености.

Любовта е сляпа! И много често това чувство изобщо не пита дали обектът му е вече зает или не. Но дали е любов или страст? Все пак именно страстта обикновено тласка хората един към друга, замъглява разсъдъка им и ги кара да забравят за обстоятелствата. Страстта може да е много силна, но тя бързо преминава. Заради страст мъжът не винаги е готов да разруши семейството си и да напусне комфортното за него място в него. За него тя е нещо като пикантна подправка – възбуждаща, но не и задължителна!



Понякога наистина е трудно за една жена да устои пред мъжкото желание. Но има определени закони на развитие на връзката, които трябва угочните, преди да вземете важно решение, например да родите дете. По правило за девет месеца първоначалната страст или се стопява, или прераства в истинска любов.

Какви са опасностите? Когато страстта започва да отшумява, мъжът е готов да продължи сексуалната връзка, без да поема отговорност за тях. Той няма да напусне семейството си, а просто се наслаждава на удоволствието, което получава без задължение. В този случай любовницата става нещо като енергетичен донор за брака му – тя просто влага от своите сили в него, докато всички бонуси получава официалната съпруга (статут, пари, съвместно прекарване на празниците и др.).

А какви са предимствата? Положението на любовница винаги предполага свобода – свобода да бъдете с онзи човек, с когото си поискате и да правите това, което си поискате. Понякога жените толкова харесват този начин на живот, че не са готови да го сменят с предсказуемостта и рутината на семейния живот. Но тук отново възниква въпросът става ли изобщо дума за любов? Защото истинската любов носи силно собственическо чувство – споделянето на любимия с друга е просто недопустимо. Желанието да бъдете винаги заедно е един от основните критерии на любовта!



Ако все пак е истинска любов, мъжът ще е готов да направи избора си и да промени своя живот. Той ще е готов да напусне жена си и да бъде с любимата си и от това ще спечелят всички – дори и изоставената съпруга, защото по този начин тя ще получи свободата да потърси нова любов. Разбира се понякога обидата и болката пречат на това осъзнаване, но много по-страшен и разрушителен е животът с мъж, който обича друга. Ако той наистина направи този труден избор, можете спокойно да родите от него. И това ще е дете, заченато и родено с любов!