Днес ще ви представим няколко съвета от гримьора на звездите Джулиан Кайе, с помощта на които можете да изглеждате неустоимо през идните летни месеци.

Тя споделя не само какви са основните модни тенденции през сезона пролет-лято 2012, но и разкрива няколко разкрасителни трика, които да осигурят свежа и закачлива визия.

Прелъстяващи устни

Както вече сме споменавали, червеното червило е истинска слабост на дизайнерите, които масово залагат на него в своите ревюта. Но ако трябва да сме честни понякога висшата мода налага прекалено предизвикателен имидж, на който не всяка средностатистическа жена би заложила в ежедневието си.

За това според Джулиан Кайе модните тенденции не трябва да се приемат толкова буквално, а на тях да се гледа като на неизчерпаем източник на вдъхновение.

Гримьорът на звездите съветва дамите, на които аленото червило не допада да заложат на закачливото и романтично коралово розово, един много добър еквивалент на червения цвят.

На какъвто и нюанс червило да се спрете, за да изглеждат вашите устни добре, те трябва да бъдат ексфолирани и меки. Може да постигнете това в домашни условия, без да си купувате някаква специална козметика, достатъчно е просто да смесите малко захар и вазелин и хубаво да разтриете устните си. Това е трик, който действа безотказно и ще ви осигури сочни и гладки устни.

Сияйна кожа

Най-важното, за да сте неустоимо прелъстителни през лятото, е кожата ви да бъде свежа и тонизирана. Според експертите добрият грим започва именно с правилната грижа за лицето, с неговото ексфолиране и овлажняване.

Винаги преди да започнете самото гримиране нанасяйте малки количества крем върху кожата на лицето, това ще ви помогне да я предпазите от изсушаване.

Най-основното според Джулиан е жените да разберат, че има огромна разлика между грима през зимните месеци и този през летните. През топлите дни той е много по-податлив на метеорологичните условия и по-неустойчив.

Поради това Кайе съветва дамите да се преориентират към кремообразната пудра и руж. С тях ще изглеждате по-естествено и ако случайно се изпотите кожата на лицето ви няма да стане на петна, както би се случило ако използвате прахообразен грим.