“Ангелите“ на Victoria's Secret са обект на обожание по целия свят.

И докато представителите на силния пол бленуват да видят на живо Алесандра Амброзио, Адриана Лима, Кандис Суейнпол или Миранда Кер, женската половина от човечеството си мечтае да се доближи поне донякъде до еталонната и при това толкова естествена красота на тези момичета.

Американското списание Cоsmopolitan пък узна, че дори холивудски звезди като Дженифър Лопес и Бионсе се ръководят от вида на тези модели, поддържайки красотата си.

Дженифър Лопес

Бионсе

Адриана Лима и колежките й не пазят строга тайна относно методите, които прилагат за да изглеждат толкова разкошно във фотостудиото, на подиума и в нормалния живот.

Така че можете да се възползвате от опита им и да направите още една стъпка към съвършенството.

Идеално лице по рецепта на Victoria's Secret

“Запазената марка“ на моделите на Victoria's Secter в грима е естественият сексапил – изразителен поглед, чувствени устни, сияеща копринена кожа и липса на ефект на претрупаност на грима.

Моделите на марката ви съветват ежедневно да овлажнявате кожата на лицето си – ползвайте дневни овлажняващи кремове и спрей с минерална вода. За освежаване и елиминиране на тъмните кръгове под очите момичетата ползват домашни рецепти – маски с вазелин или резени краставица. А против тъмни кръгове Лили Олдридж опира в проблемната зона охладени метални лъжици.

При нанасяне на грима „ангелите“ на Victoria's Secret обръщат специално внимание на подбора на фон-дьо-тен. Цветът му трябва да е максимално близък до естествения тон на кожата, но да й придава допълнителни топлина и сияние.

Момичетата задължително ползват светъл коректор около очите.

Един от любимите похвати на хубавиците е да ползват сенки за очи вместо молив.

Така те постигат мек и чувствен поглед, отбягвайки драматичния ефект. Преди да нанесат спиралата, моделите първо старателно очертават линията по миглите на горния клепач с кафяво-черен или гарваново-черен молив, извиват миглите с щипка и леко ги напудрят. Завършителният щрих е обемната спирала.

За устните си „ангелите“ обикновено избират червило в телесен цвят nude.

Изкусително-естественият ефект се постига с добавяне на малко гланц в центъра на устните.

Още едно строго правило – винаги почиствайте грима от лицето си преди лягане. При това можете да ползвате обикновени мокри кърпички за бебета, вместо скъпоструващи козметични кърпички. Многодетната майка и бивш модел на Victoria's Secret Хайди Клум препоръчва този похват на всичките си колеги!

За срещи навън, партита и излети всеки модел си има своите предпочитания.

Любимият грим на Алесандра Амброзио е smoky eyes, Хайди Клум набляга на естествения грим с акцент на очите, а Миранда Кер и Кандис Суейнпол си падат по nude-грима и класическото яркочервено червило.

Очаквайте продължение...