Скъпи дами, днес ще ви представим няколко начина, които да ви осигурят перманентна загуба на килограмите и да ви помогнат да влезете във форма за лятото.

Всички сме били на диета за седмица или две, успяваме да свалим излишните килограми, но след време, когато отново почнем да ядем нормално се оказва, че сбогуването с омразните килца е било прибързано и те пак са тук.

Ето защо, за да успеем да победим в тази война (защото това отслабване си е чиста война не само с теглото ни, но и с апетита и с желанието за сладко) трябва да знаем, че най-важно е да подобрим метаболизма си.

За това от екипа на Woman.bg ви споделяме шест трика за идеална фигура, които работят неотказно :

1. Яжте само белтъка на яйцето, защото той е богат на протеин, който набавя енергия необходима на организма и същевременно поддържа мускулите

2. Дъвчете бавно, това засилва метаболизма, като подобрява храносмилането.

3. Консумирайте повече риба, най-вече сьомга, която осигурява на организма омега-3 мазнини. Сьомгата е верен съюзник в отслабването. Ако се чудите какво може да ядете по време на диета, то салата със зеленчуци, пълнозърнести макарони и морски дарове (сред, които и сьомга) е идеалното решение.

4. Забравете пържената храна. Вместо с пържене приготвяйте вашето ястие с печене, това е трик, който може да ви спести до 200 калории.

5. Яжте повече шунка.Тя има достатъчно протеини и ниско съдържание на калории, с което се превръща в идеалната храна за ускоряване на метаболизма.

6. Консумирайте повече плодове, най-вече на закуска. Това е лесно условие, имайки предвид приближаващия летен сезон. И като се замислим какво по-приятно от това да изядем една плодова салата на закуска.