За онези от Вас, за които Великден се асоциира с Великденския заек, предлагаме тези лесни заешки декорации.

Сладки, лесни и предизвикващи умиление сред приятели и близки, тези партиени зайовци са страхотен повод да се заиграете за час у дома и да създадете една малка великденска приказка.

Така получените хартиени силуети можете да използвате за декорация на празничната маса, на празничните картички или пък да ги оформите в забавен гирлянд. За да направите декорацията по-бързо и лесно, поставете направения от Вас шаблон върху няколко слоя декоративна хартия и изрежете всички листове наведнъж.



Как да направите шаблона: Свалете фигурата по-долу на компютъра си и я оразмерете по свое желание. Пуснете я на принтера върху плътна хартия и изрежете по контурите, за да използвате като шаблон.



Поставете шаблона върху декоративна хартия и очертайте. Изрежете по контурите заешките форми и пробийте с перфоратор по 2 дупки в горната част на всяка от тях. Прокарайте тънък конец през дупките, за да формите гирлянд.



Други проекти: Ако искате да оформите декорация за сладкиши, залепете две фигурки (огледални по посока) една за друга, като предварително поставите между тях бамбуково шишче.

За декорация на картички и торбички за подаръци изрежете фигурките от целофан или шарена хартия и залепете на желаното място.

Заешки кутийки

Използвайки схемата по-долу можете да направите практични великденски кутийки за подаръци и лакомства.

Необходими материали:

* цветен картон
* тиксо
* макетно ножче
* моливче

Свалете и оразмерете схемата по-долу (тук тя е с размери 45 х 45 см.), и я пуснете на принтер (може и на части). Изрежете по очертанията и използвайте така получения чертеж за шаблон, за да очертаете схемата върху парче картон.

Изрежете по очертанията с макетно ножче, като не забравяте да изрежете отбелязаните прорези.

Прегънете картона по прекъснатите линии, за да оформите кутията. За да я затворите, издърпайте двете заешки фигурки една към друга, за да се съберат на върха на кутията.