Автор
Woman.bg

Натали Портман ще помага на младежи в развиващите се страни

Актрисата Натали Портман става посланик на благотворителна организация, помагаща на младежи в развиващите се страни, съобщават британски медии.

Звездата от "Черен лебед", която стана майка за първи път тази година, е най-новият посланик на организация "Free the Children" и сподели, че е горда от тази роля.

"Като майка и нов посланик на организацията съм благодарна на "Free the Children", че ми дава възможност да споделя страстта и любовта си към децата чрез значими действия, подобряващи образованието и лидерството на младите жени в идните години. Надявам се и други хора да се присъединят към мен в тази важна кауза", допълни актрисата.



Портман, която е лице на козметичната линия на Диор, избра едно от червилата на марката, което да бъде продадено на търг, а средствата от него ще бъдат предоставени за финансиране на стипендии за момичета от средни училища в Кения. Линията червила ще бъде пусната в продажба през есента.

Миналата година Натали събра средства за организацията, като дари рокля, която носила червения килим, и подкрепи инициатива за подобряване на базата в училищата за момичета, пише БГНЕС.