Автор
Woman.bg

Националният балет на Испания пристига в София

Националният балет на Испания, пристига утре в София за два спектакъла,които ще се проведат на 5 и 6 април в зала 1 на НДК.

Българската публика ще може да се наслади на огненено фламенко,под акомпанимента на жива музика .Танцовата формация ще представи две от най-прекрасните си творби – Dualia с La leyenda.

Танцьорите ще отседнат в хотел "Метрополитън" и ще отпътуват обратно за Мадрид на 8 април,като два дни преди уникалната трупа да излезе на сцената, от Испания пристига голям ТИР, натоварен със сценично оборудване и костюми. Със специален дървен под ще се покрие цялата сцена на зала 1, за да може звукът от токовете на обувките да се чува в ритъма на фламенкото. Десет членен персонал ще се грижи за тоалетите и прическите на танцьорките.

Също така организаторите на събитието поръчват 540 бутилки минерална вода за танцьорите,това се дължи на факта,че по време на танци те губят много вода и хабят изключителна енергия в бързия ритъм и състезанието на страст и емоции.

Спектаклите са организирани от продуцентска агенция БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания. Билетите са в продажба в мрежата на Eventim – магазини Германос, Пикадили, Мултирама, Usit Colors, Офис 1 Суперстор и в билетния център на НДК.

Източник:БГНЕС