Бързате? Разполагате само с няколко минути, за да си направите маникюр?

Това не означава, че трябва да се откажете от лака за нокти. Можете просто да ускорите изсъхването му с няколко прости трика.

Ползвайте сешоар, но на студен режим, защото горещият въздух само ще попречи на лака да изсъхне. Сигурно сте забелязали, че в салоните за красота винаги са включени вентилаторите. Това се дължи не само на желанието на работещите там да разсеят миризмата на ацетон, но и на стремежа им да изсушат лака по-бързо.

За бързо изсъхване е полезен и студът. Не, няма да ви караме да излизате на балкона да ви брули вятърът. Просто си направете ваничка с ледена вода – преди лакиране напълнете купа с ледени кубчета и ги залейте със студена вода. Когато приключите с лакирането, потопете ръцете си във водата за около 1 минута. Този метод ще ви помогне да изсушите бързо лака и да заздравите покритието му.

Малък съвет: както разбрахте, топлината само пречи на лака да изсъхне. Затова ако имате проблем с отстраняването на стария лак, просто си загрейте ноктите във ваничка с топла вода.

Ползвайте спрей за изсушаване на лак – такива се продават в козметичните магазини. Напръсквате ноктите си и след минута-две лакът е напълно изсъхнал. За целта можете да ползвате и олио в шишенце от парфюм с дозатор-пръскачка, само че след такава процедура ще трябва и да си измиете ръцете. Можете да ползвате различни растителни масла, най-добре без мирис.

Нека слоят лак бъде по-тънък. Вместо два дебели слоя можете да нанесете три по-тънки за много по-малко време. Тънките слоеве лак изсъхват почти моментално, а при това се задържат на нокътя значително по-дълго.

Покриващ лак – ако ползвате покриващ лак тип top coat, това ще ви спести много време за сушене. Тези продукти имат специална формула за по-трайно и по-бързо съхнещо покритие.