С помощта на пасатор или блендер можете лесно да си приготвите вкусни плодови или зеленчукови смеси, известни като smoothy - смути.

Тези коктейли могат да ви помогнат да замените кифличките и шоколадовите бонбони, които постоянно ви пречат да отслабнете. Пюретата са едновременно засищащи и леки и отнемат минимално време за приготвяне – 1-2 минути.

За успешно отслабване трябва обаче да знаете двете основни тайни на пасираните коктейли. Първо – те е най-добре да не се пият, а да се ядат, при това с възможно най-малката лъжичка, която имате. Така ще получите максимална наслада от гъстата напитка, ще залъжете глада, ще укротите апетита си и ще запазите приятното чувство за ситост по-дълго. Второ – пасираните коктейли са подходящи не само за закуска. За хората, които имат нужда да свалят няколко излишни килограма, това ястие може да послужи и за обяд и вечеря. С подобна диета ще сваляте по 2-3 кг. седмично. Принципът е прост – консумирате 3 до 5 коктейла през деня, като всеки един се смята за хранене. Можете да пробвате и по-лек вариант с нормално хранене на обяд и пасирани коктейли през останалата част от деня.


В пасираните коктейли винаги ще знаете какви продукти сте сложили и ще сте сигурни, че те не съдържат нито грам консерванти и „химия“. Затова организмът не само ще се отърве от излишните мастни натрупвания, но и ще се прочисти от токсините и ще се насити на витамини и полезни вещества от плодовете и зеленчуците.

Освен това в тези коктейли можете смело да добавяте ленено семе, пшеничени кълнове, спанак, целина и други не особено вкусни, но адски полезни продукти. В комбинация с любимия ви зеленчук или плод изобщо няма да усетите вкуса им.

Други подробности



Колкото повече замразени плодове или зеленчуци сложите в коктейла, толкова по-гъст ще стане той.

За да получите богат вкус, смесвайте кисели и сладки плодове.

Лененото семе е отличен източник на влакнини и ценни антиоксиданти, а в смлян вид не влияе по никакъв начин на вкуса.

Можете да добавяте в коктейлите си натурално кисело мляко или кефир.

Готовият коктейл може да се украси с ядки – орехи, бадеми или бразилски орех.