Виенските кифли с форма на подкова и завити крайчета вече отново може да се намерят тук-там, което прави находката им чудесен повод да спретнете една проста закуска от ароматното печиво.

Необходими продукти за 4 порции

4 виенски кифли
1 с. л. масло
50 г топено сирене, нарязано на кубчета
100 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
100 г нарязан на кубчета бекон
1 ч. л. зехтин
2 яйца
150 мл прясно мляко
1 червена чушка, нарязана на кръгчета, по желание

Начин на приготвяне

1.Кифлите се нарязват на тънки кръгчета и се подреждат в тавичка, обилно намазана с маслото. Поръсват се с кубчетата топено сирене и кашкавал.

2.В загретия зехтин се слага беконът и се разбъква, докато се зачерви. Добавят се кръгчетата чушка и се разбъркват, докато леко омекнат.

3.Яйцата се разбиват с млякото. Добавят се запържените бекон и чушка. Със сместа се заливат виенските кифли. Оставят се да попият яйчната смес за 5 мин. и се изпичат в предварително загрята фурна на 190˚ С за 20 мин. или докато се зачервят.