Жените не се нуждаят от любовник или сексуална фантазия, за да изпитат силно сексуално удоволствие и дори оргазъм. За целта дамите могат да се възползват от определени упражнения, гласи ново проучване, предаде БГНЕС.

Лъчезарната Мередит – 19-годишна студентка по физиология, си спомня с усмивка за "онова чудато, гъделичкащо чувство", от което вкусвала, докато прави гимнастика. Наричала го "еротичен свещник" – положение на тялото, при което тя се изправя, докато притиска към земята краката си и затяга долните си абдоминални мускули.

Въпреки, че женските списания за фитнес дъвчат темата за "коргазма" от много години, учените едва сега успяха да докажат, че дамите наистина изпитват удоволствие от тренировките. И то дори се засилва, след като те станат активни в леглото, изтъкна в интервю Мередит.

45% от участничките в изследването изпитали оргазъм или удоволствие вследствие на упражненията си. Първият приятен опит на жените е по време на абдоминалните тренировки. 26,5% твърдят, че са вкусили от насладата при вдигане на тежести, 20% – при йога, 15,8% – при колоездене, 13,2% – при бягане и 9,6% – при разходка.



"За мен като учен това е по-лека версия на оргазма – без секс или партньор", отбеляза съавторката на анкетата Деби Хърбеник от университета Индиана.